De drie Koh'tjes - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Dennis Gooskens - WaarBenJij.nu De drie Koh'tjes - Reisverslag uit Ko Pha-Ngan, Thailand van Dennis Gooskens - WaarBenJij.nu

De drie Koh'tjes

Blijf op de hoogte en volg Dennis

02 Augustus 2012 | Thailand, Ko Pha-Ngan

Ons vorige avontuur eindigde in Chiang Mai. Daar hebben we besloten een vlucht te boeken naar Phuket. Deze vertrok pas rond middernacht. Daarom hebben we in Chiang Mai nog een kookcursus gevolgd. Erg leuk om al die Thaise gerechten te maken, we hebben zelfs nog een rondleiding gehad op een lokale markt met uitleg over alle ingrediënten. Waarschijnlijk heeft Dennis een nieuw lievelingsgerecht, genaamd Pad Thai. Zoek het maar eens op via google, op het moment van typen heeft Dennis inmiddels zijn vijfde achter zijn kiezen..

We wilden in Phuket eigenlijk een dagje naar het strand om vervolgens door te gaan naar Koh Phi Phi (Volgens Mus het paradijs op aarde!). Echter een taxi naar het strand was bijna net zo duur als een bootticket naar Koh Phi Phi. Tsja dan maar naar Phi Phi! En Mus je had gelijk, wat een schitterend eiland! Je kunt er tot in de late uurtjes feesten, je hebt er schitterende stranden, gezellig stadje en veel Chinezen! :) Op Phi Phi kwamen we Rob en Nele weer tegen, met hen hebben we afgesproken om 's-avonds te gaan genieten van het nachtleven (lees: op het strand bij een beach bar cocktails en buckets zuipen, shisha's roken, vuurshows van lokale Thais, veel house muziek en afsluiten bij een dancebar op het strand).

De volgende dag, aaaah.. We hadden beide nogal een kater, die van Dennis natuurlijk zes keer erger dan die van Janneke. We waren gisteren nog zo slim geweest om een boottocht te regelen. Om 10 uur 's-ochtends die boot op met een pegel.. Heerlijk! We hebben heel de tocht kunnen voltooien zonder braak/kots. De tocht was super mooi, langs alle mooie eilandjes (o.a. waar film 'The Beach'is opgenomen), verlaten stranden, snorkelen (alleen Dennis) en lekker zwemmen in verlaten baaitjes. Aan het einde van de rit (18:00) waren we beide van onze kater af en konden we de avond fijn afsluiten, zonder alcohol! :)

Na onze boottocht hebben we de volgende dag op een mooi strand gelegen (long beach) en in de avond nog een bucket gedronken.
Toen zat Phi Phi erop en besloten we naar Koh Lanta te gaan.

Koh Lanta is het tegenovergestelde van Phi Phi, wat een rust.. Ook wel een keer lekker na de drukte van Phi Phi. Echter het is laagseizoen, wat op Lanta betekent dat veel dicht is. Wat weer wel als voordeel heeft dat de hotels (lees resorts) spotgoedkoop zijn! Na al onze budgethostels dachten we een keer een luxe resort te nemen voor 1100 Baht per kamer. Dat is ongeveer 30 euro per kamer, maar dat is best veel hier (in Phi Phi hadden we een kamer voor 600 Baht). Op Lanta vooral gechilled, op een scootertje het eiland rondgereden en afgesloten in een restaurantje, Time for Lime, echt een aanrader en de eigenaresse doneert al haar winst aan een dierenasiel, tenminst dat stond er.. Betaal je de rekening toch met een voldaan gevoel!

Na twee dagen Lanta (in het laagseizoen) hadden we het daar wel gezien en besloten we naar Koh Phangan te gaan. Het regelen
van zo'n binnenlandse reis gaat hier echt super makkelijk. Je gaat naar de receptie, zegt waar je heen wil, ze bellen iemand en het is klaar. Om 07:40 stond Michael Schumacher klaar om ons van de west naar de oost -kust te brengen. Schumi wou zijn tijd van oost naar west duidelijk verbeteren en we weten het zeker, dat is hem gelukt. Na onze dodenrit van west naar oost hebben we de boot gepakt naar Koh Phangan.

Bij het typen van dit verhaal lig ik hier in een hangmat aan het strand, we hebben een relaxed hutje aan het strand met beach bar inculsief hangmatten en vlonder met relax-kussens. Wat wil een mens nog meer! Vandaag een scooter gehuurd en het eiland rondgetoured. Veel palmbomen en mooie stranden. Vanavond gaan we weer eens een keer stappen en daarna op 4 augustus, de full moon party!

P.s. Hopelijk komen we de hagedis die gisteren binnen in ons hutje aan de muur hing niet meer tegen! Een hutje aan het strand is leuk, maar heeft ook wat nadelen..

Volgende verslag van full moon, Ko Tao en de overstap naar Maleisië.

Sawadee krap!

• 03 Augustus 2012 - 07:20

Rian En Frans:

Wow, wat is het toch iedere keer weer leuk om jullie reisverslagen te lezen!! Wat me wel op valt is dat jij net zoveel lol hebt om Dennis als Rian om zijn vader!! groetjes en blijf genieten.

• 03 Augustus 2012 - 14:06

Dirk:

leuk weer hoor!
    dennis is nu zo in de stemming dat hij om 05:45 (hier) ons lekker gaat zitten maken met een foto van een bounty-strand bij de beck's beach bar..... er zijn ook nog mensen die moeten werken he ;-)

goed voor elkaar zo saampjes,
    ben benieuwd naar het volgende verhaal!
    (geen rare paddestoelen gegeten daar?)

• 05 Augustus 2012 - 10:41

Mam En Jos:

Hallo kinders,
    Super dat jullie het zo super hebben. EEn superstrand, een superrit, een superkater en nog meer supers. Het is gewoon superbe. Wij genieten net zo veelvan jullie als jullie. Jos krijgt er kriebels van. En mam maar krabben. Grapje. Geniet lekker verder en blijf goed op elkaar passen.
    En voor in Maleisie: Selamat makan.
    Veel liefs en dikke kus van mam en jos