The final part van onze Aussie-tocht
Blijf op de hoogte en volg Dennis
18 Oktober 2012 | Australië, Darwin
Het vorige verhaal eindigde ergens in de middle of nowhere (outback). Nu zitten we op het vliegveld van Darwin te wachten op onze vlucht naar de Filipino's. Maar wederom even terug in de tijd. Als wij er zo over nadenken is dat waarbenjij.nu een verwarrende naam, vooral dat nu slaat vaak nergens op.
Daintree
Vanuit de outback besloten we om gas te geven richting het Daintree National Park. Op deze trip zie je hoe snel het landschap in Australië verandert. In een overgang van enkele kilometers ga je van een uitgedroogde/dorre omgeving naar oerwoud. Onderweg zijn we gestopt bij de Daintree river voor een cruise om krokodillen te spotten en ja hoor we hadden geluk! We hebben er één gespot van waarschijnlijk 50 cm!! (een baby'tje dus..) We hebben sowiseo niet echt geluk met dieren spotten in Australië tot nu toe, enkel 100 dooie kangaroo's langs de weg gezien en natuurlijk de March-flies. Maar Daintree river is verder wel een mooie omgeving, het is een rivier door het oudste oerwoud ter wereld. Dus dan maakt de omgeving veel goed als je die krokodil van 5 meter niet kunt vinden.
Cape Tribulation
Na deze tocht zijn we doorgereden naar Cape Tribulation, wederom een mooie route door het oerwoud naar het noordelijkste plaatsje waar je kunt komen met een gehuurde campervan. Je mag met zo'n campervan geen dirtroads rijden, dus daar hebben we ons maar aan gehouden.
We kwamen wat later aan op de camping dus snel eten en hebben de rugby (Australische regels) match tussen Australië en Nieuw zeeland gezien. Daar raakte we aan de praat met wat Aussie's die tot laat in de avond met ons zijn doorgezakt. Op een gegeven moment vonden we het wel genoeg geweest. Dennis had genoeg 'piss' gedronken met zijn nieuwe maat van 65. Maar daar was zijn maat het niet mee eens hij greep hem vast en wilde hem niet meer loslaten. Meer piss drinken bij zijn camper! Met een slinkse route naar de WC en terug zijn we toch van hem afgekomen. Wel veel mooie onzin verhalen gehoord van deze ouwe knar! :)
Bij cape Tribulation nog een wandeltocht over het strand gemaakt richting een uitkijkpunt, waarschijnlijk de mooiste strandwandeling die we ooit zullen maken.
Casowarries!
Ja mensen, we hebben ze gespot! Bovenstaande is geen plaatsnaam, maar een bedreigde diersoort die iedereen in Australië wil spotten. Eigenlijk is het beest niet zo speciaal, wij vinden um best lelijk. Maarja als iedereen zo'n bedreigde struisvogel wil spotten en wij zien er een stuk of 5 de weg relaxed oversteken, dan ben je best wel tevreden! Rond Cairns zie je ook overal bordjes "kijk uit Cassowarries! Rijdt ze niet plat!" (of iets dergelijks)
Port Douglas, Palm Cove, Ellis Beach en Kuranda
We zijn op onze tocht vanuit Cape Tribulation naar Cairns nog langs Port Douglas (hippe strandplaats), Palm Cove (mondaine strandplaats) en Ellis Beach gekomen. In Ellis Beach hebben we overnacht, zowat op het strand. We zullen het filmpje binnenkort laten zien dat we wakker worden en even filmen hoe we naar het strand lopen in een paar passen. Janneke is 's-ochtends niet zo into het filmen, staat er ook op.
Ook hebben we het plaatsje Kuranda nog aangedaan om toch maar even de andere Aussie classics in levende lijve te spotten. Klein dierentuintje met koala's, (grote) krokodillen, kangaroe's en wombats. Toch niet echt speciaal als je ze niet in het wild ziet, ze waren ook best wel lam. Ze lagen allen te pitten of te chillen, maarja wat zou jij doen als je gevangen zat en iedereen je voerde..
Cairns
Jep, we hebben onze eindbestemming gehaald! Eerste dag in Cairns zijn we aan de lagoon gaan chillen, wat geshopt,'s-avonds
uiteten geweest (eerste keer in heel Australië!) en een beetje gestapt. De volgende dag is Dennis met een boot het Great Barrier reef op geweest om te snorkelen en diven. Het was er heel mooi, schon koraal en schon visjes (waarvan Dennis er niet één van kent).
Dennis was tijdens de vlucht tussen Cairns en Darwin nog bijna ontploft. Als hij een uur later gedoken had, zaten er binnen 24 uur nog teveel belletjes in zijn bloed waardoor je uit elkaar klapt tijdens een vlucht. Tenminste dat is wat die Aussie's hem wijs gemaakt hadden. Geloven jullie het?
Samenvatting Australië: onverwachte bestemming, 3500 kilometer gereden, super veel moois gezien en leuke mensen ontmoet. We hadden het niet willen missen! Nu op naar de Filipijnen, nog 12 uur wachten op het vliegveld.
Cheers mate!
Cairns
Cheers mate!
22 Oktober 2012 - 19:46
Collie:
zo australië zit er dus op! super dat jullie dat nog mee gepikt hebben.. heel veel plezier op de filipijnen! -
22 Oktober 2012 - 20:32
Sjan Raes:
Hallo Janice en Dennis, klinkt ook goed hoor, leuke verhalen van jullie gelezen, en vooral Bali
kwam ons bekend voor, vooral die apen, die hadden mijn bril gejat...
Maar wel veel herkenbare dingen van dat eiland.
Geniet er nog van de laatste weekjes, een bijzondere tijd voor jullie twee.
Heel veel groetjes uit Reusel City