Gili's en in Australië belanden - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Dennis Gooskens - WaarBenJij.nu Gili's en in Australië belanden - Reisverslag uit Noosa Heads, Australië van Dennis Gooskens - WaarBenJij.nu

Gili's en in Australië belanden

Blijf op de hoogte en volg Dennis

01 Oktober 2012 | Australië, Noosa Heads

Hallo iedereen. Deze keer typen we ons verhaal vanuit onze mobiele wagen in Australië. Jullie denken Australië, huh, dat stond niet op het programma. Nou dat klopt, maar we hadden wat tijd over en we dachten why not, we zijn toch redelijk in de buurt. Twee viegtickets en een campertje geregeld en klaar is Kees.. Inmiddels zijn we al flink wat "Hey how are you doing mate" 's verder. Maar eerst even terug in de tijd, het vorige verhaal eindigde op Gili waar we hoognodig moesten bijkomen van de hel van Lombok a.k.a. Rinjani..

Gili Trawanang

Vanuit Lombok hadden we via Tripadvisor een goed beoordeeld Italiaans resortje gevonden op Gili T. met 4 bungalows. Waarom het goed beoordeeld was konden we niet echt vinden, nu 5 kilo's verder weten we waarom.. :) Het resortje wordt gerund door een Italiaanse chef. Alles maar dan ook alles wordt vers en handmatig door ze gemaakt, dus je kunt bedenken waar wij 3 dagen achter elkaar gegeten hebben. Ontbijt, lunch, diner, wij hebben er geen één overgeslagen bij onze Italiaanse vrienden. We konden ons geen betere accomodatie bedenken om bij te komen van de ergste spierpijn ooit. Na twee dagen weinig uitvoeren (vreten, zuipen en nog meer vreten en zuipen) besloot Dennis om maar eens een snorkel te huren en dat was zeer de moeite waard. Het snorkelen bij de Gili's is geweldig veel beter dan op andere plaatsen. Op Gili T kun je daarnaast goed stappen en het is er best druk (vinden wij niet erg), dus we dachten om maar eens de rustige bounty versie van de Gili's op te zoeken, Gili Meno..

Gili Meno

Wat een paradijsje is dit zeg! Er is 's-avonds niet zo heel veel te doen, maar de omgeving en de zwaar relaxete sfeer maken alles goed. Dennis heeft op Meno zijn 29e verjaardag gevierd, tsja voor zover dat mogelijk was. Om 23:00 waren we de enig overgebleven mensen in de bar. Dus toen hebben we wat drank meegenomen naar onze kamer, daar de muziek open gezet en om 0:00 de polonaise met zijn tweeën ingezet. Dennis heeft op zijn verjaardag ook nog zijn eerste duik gemaakt en hij vond het geweldig, gaatie vaker doen. Daarnaast ook nog een massage gehad van Gili Meno's big mamma, de donkere versie van die sportlife reclame van vroeger, zie foto op facebook.. Echter aan elk sprookje komt een einde, we moesten Gili Meno verlaten om terug naar Bali te keren voor onze vlucht naar Australië! Maar de reis was niet een: "zo gezegd zo gedaan trip".. We hadden een fastboat van Gili naar Bali, de zee besloot echter behoorlijk ruig te worden. Het werd meer een 3 uur durende rit in het schommelschip, je weet wel die van de efteling, maar dan een iets gepimptere versie.. Pfoe, wat waren wij blij dat we daar vanaf waren!

Brisbana, Caloundra, Malaeny, Kennilworth, Mooloolaba

In Brisbane landde we met het vliegtuig en hebben daarna direct ons schattige campertje opgepikt, een lonely planet van Queensland gekocht en een route uitgestippeld. We moeten de camper 18 oktober inleveren in Cairns, dus we trekken langzaam richting het noorden. De afgelopen drie dagen hebben we doorgebracht bij Janneke haar familie die hier woont. Het was leuk om te zien hoe Janneke haar oom en tante, nichtjes en neef hier leven en we vonden het super leuk om haar familie te bezoeken. Mooi leven hebben die mensen hier! Rondtouren in de camper, genieten van de mooie omgeving, wat national parken meepikken en verder meegaan in de Australische mentaliteit is wat er de komende 3 weken op het programma staat. Wordt een mooi maandje dit! Wel oppassen voor vreemde beesten, Janneke had haar eerste teek al te pakken!

Ow ja bij deze willen we nog even iedereen bedanken voor al jullie leuke reacties op onze verhalen, hier en op facebook!

Hahaha, die camper, wat een gedrocht :P
    Maar wel gaaf dat jullie Australië er ook nog even bij pakken, zag net net al foto's voorbij komen van Brechtje en Ome Hans ;)

• 01 Oktober 2012 - 10:28

Marieke:

Sounds good! Echt leuk zeg, dat je familie weer ziet.
    Pas op voor de enge beesten en relax, want dat doen ze daar zo te lezen ;).
    Groetjes

• 22 Oktober 2012 - 23:22

Corné En Truke:

Hey Dennis en Janneke,

Heel veel plezier nog!! Geniet van elkaar en al het moois wat jullie meemaken en zien,
    Tot weer in NL,
    Liefs, Corné, Truke, Tijn & Nine