Bangkok
Door: Dennis en Janneke
Blijf op de hoogte en volg Dennis
14 Juli 2012 | Thailand, Bangkok
3 volle dagen zijn we in Bangkok gebleven. Op basis van andere verhalen dachten we in een smerige stad terecht te komen waar we maar 1 dag zouden verblijven, het tegendeel was waar! Bangkok is echt een super leuke stad die 24 uur per dag leeft, waar je op elke hoek van de straat kunt eten en je jezelf geen moment hoeft te vervelen.
Dag 1. Na 2 dagen amper slapen kwamen we aan in Bangkok. We besloten om eerst maar even te gaan slapen en de wekker 3 uurtjes later te zetten. Net wakker, een dikke jetlag en met weinig voorbereiding in een Tuk Tuk gestapt en gevraagd om ons wat highlights van onze wijk in Bangkok te laten zien. Let op! Doe dit nooit, we zijn zwaar opgelicht, ik zal het verhaal hier niet helemaal gaan vertellen, die bewaren we voor thuis.. :) Het komt neer op het volgende: Tuk Tuk driver, te vriendelijke meneer bij tempel, maatpakken voor weinig geld en een fake VVV kantoor. Deze personen hoorden allemaal bij elkaar, misschien kunnen jullie er zelf iets van maken. Zo niet, wacht maar tot we terug zijn..
Aan het einde van de avond zijn we nog naar Thai boxen gegaan in een groot stadion, mooie ervaring en leuk om dat van zo dichtbij mee te maken. Die Thai gingen helemaal los daar.
's-Avonds nog een drankje gedaan op Kao San Road, de backpackersstraat van Bangkok. Hier loopt echt vanalles rond en je kijkt je ogen uit!
Dag 2. Deze dag hebben we de Golden Mountain (uitzicht over Bangkok) en de tempels van Wat Po bezocht. Hier hebben ze mooie tempels en in één van deze tempels hebben we een Thaise massage gehad. Pfoe dat is een behoorlijk stevige massage, Dennis vond um volgens mij wel fijn, hij lag te kwijlen op zijn kussen.
Daarna nog een rivier bus/taxi gepakt en vervolgens in een park uitgekomen waar allerlei sporten uitgeoefend werden. Zelfs fitness, wel 20 jaar terug in de tijd, als Jantje erbij was geweest waren we ff gaan pompen. Hadden die Thia versteld gestaan.
Dag 3 (vandaag). Vandaag zijn we naar de weekendmarkt van Chatuchak geweest. Nog nooit zo'n grote markt gezien. Volgens mij hebben we na 2,5 uur pas 10% van de markt gezien. Het was echter meer dan 30 graden, dus een hele dag was niet te doen. Nu zitten we in de nackttrein richting Chang Mai. Deze vertrekt over 15 minuten. Het is een trein met slaapcabines en airco, dus gaat goed komen!
Volgende verslag vanuit Chang Mai!
Volgende verslag vanuit Chang Mai!
15 Juli 2012 - 10:37
Nicole:
Haha wat een verhaal, ben benieuwd naar de tuktuk-store! Lache foto! Die thai box wedstrijd lijkt me ook wel vet van zo dicht bij.. En nog zo'n heerlijke massage.. echt genieten jullie!!
Have fun!! Xx -
16 Juli 2012 - 11:13
Marlouk:
Hee wat super leuk dat julie dat zo doen!!:) Geniet er samen van he! maar dat zal wel lukken denk ik ;)
xxxx
16 Juli 2012 - 11:29
Anneke En Jos:
hoi reizigers,
We hebben samen met Huub jullie eerste verslasg gelezen. Leuk om jullie weer te zien op de glimlachfoto. Jullie kijken zo blij. Het moet er wel goed zijn in die tuktuk. En leuk om jullie eerste verslag te lezen. We houden alles bij en blijven erg benieuwd naar jullie reiservaringen.
Veel liefs en een lekkere natte zoen van mam en jos. -
16 Juli 2012 - 16:48
Harrie:
Geweldig, de hele wereld waarschuwt voor die Tuk Tuk oplichters en jullie zijn koud in Thailand en stappen in bij die boevenbende. Maar ja als je er een mooi kostuum voor een november sollicitatie aan hebt overgehouden hoop ik wel dat ze het naar Nederland sturen en jullie het niet onder in de rugzak hoeven meesjouwen. -
16 Juli 2012 - 20:58
Peter - Ellen:
Heb je nog geluk dat je niet meegesleurd bent naar de handcraft market, de tandarts en de rest van de familie. Maar goed, weer een ervaring rijker. Zou toch maar de andere tips en waarschuwingen ter harte nemen anders worden jullie ook de tuktuk uitgegooid, of erger :-)
Voor de rest gewoon genieten, en opletten. Veel plezier in ChangMai, zeker naar de golden triangle gaan en ff naar Laos. -
17 Juli 2012 - 16:39
Peter:
kijk maar eens bij Lai-Thai guesthouse,
111/4-5 Kotchasarn Rd. Goede kamers, airco, lekker eten, zwembad en dat voor 700 bath p.d. Loopafstand naar t centrum. Je weet maar nooit. Veel plezier. -
17 Juli 2012 - 19:20
Evelien:
Haha jannes! Moet elke keer lache om jou verslage! Leuk dat alles zo goed gaat en jullie het naar je zin hebbe! Have fun!! En take care!! Xxxx eef -
18 Juli 2012 - 02:38
Sandra:
Haha.. leuk verhaal!! Pas goed op jullie zelf en geniet ervan!! -
18 Juli 2012 - 06:09
Nicole G:
Hee leuk om zo bij te houden wat jullie allemaal mee maken! Net als de rest ben ik ook wel benieuwd naar het tuk tuk verhaal.. Geniet er nog van en kijk inderdaad maar uit want jullie zullen nog genoeg gekke dingen tegen komen! Veel plezier! X -
18 Juli 2012 - 13:47
Oma En Marieke:
Hoi Janneke en Dennis,
Leuk om dit gelezen te hebben. Hand op de knip houden he.
Groetjes en nog veel plezier -
18 Juli 2012 - 17:12
Addie En Bart:
haha leuke stad he Bangkok! Even raden; die man gaf jullie een gratis lift en daarvoor hoefde je alleen wat shops te bezoeken en de tempels waren die dag toevallig allemaal gesloten maar hij wist wel een andere plek! Zoiets? haha
Leuk om jullie verhalen te lezen!
Heel veel plezier in Chiang Mai!!
xxx ons